Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci
Příroda nám v každém ročním období nabízí záplavu rostlin. Zjara, v časném létě i v dalších měsících poskytuje mnoho zeleně i květů, jež se uplatňují jako zdroj vitaminů, příjemných chutí a léčivých účinků. Je jich kolem nás mnohem víc, než si obvykle uvědomujeme. Chlubí se svými barvami, nabízejí své listy i plody. Ty, které nejsou jedlé, nám starosti nedělají, ovšem – mnohé po pozření mají jedovaté účinky. Které jsou které? Odpověď je někdy těžká, když rostliny jedlé, nepoživatelné a dokonce jedovaté jsou si často podobné – jako dvojníci. Chceme-li bylinky sbírat a uplatnit v kuchyni, musíme je znát. Tato kniha nabízí možnost, jak spolehlivě poznat 90 všeobecně rozšířených poživatelných planých rostlin a jak je odlišit od podobných jedovatých nebo nepoživatelných druhů. Kniha Vás tímto úskalím vede srozumitelně a s přehledem. | |
Počet stran: | 141 |
---|---|
Rok vydání: | 2008 |
Dostupnost: | > 100 ks |
Vazba: | Kniha, pevná |
Hmotnost: | 366 000 g |
Rozměry: | 196 x 130 mm |
Komentáře ke zboží Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci
K tomuto zboží ještě nenapsal nikdo komentář. Buďte první